utorok, augusta 19, 2008

Wireless USB hub s podporou pripojenia DVI monitora

Zaujímavý Wireless USB hub využiteľný s čoraz väčším počtom notebookov podporujúcich štandard Wireless USB predstavila v pondelok spoločnosť Kensington.

Hub, ktorý výrobca označuje ako dokovaciu stanicu, okrem štandardnej podpory priameho pripojenia USB zariadení a ich pripojenia bezdrôtovo k PC alebo notebooku cez Wireless USB podporuje totiž aj pripojenie monitora a stereo reproduktorov.

Cez päť USB 2.0 portov pripojené zariadenia, monitor a reproduktory sú následne pri notebooku v dosahu hubu pripojené a využiteľné samotným notebookom. K notebooku tak zvyčajne pri využití nového hubu nebude potrebné ručne pripájať žiadne zariadenie.

Pre pripojenie monitora je k dispozícii DVI-I port. Hoci to výrobca v oficiálnych informáciách neuvádza, z dostupných ovládačov je možné zistiť, že hub využíva čip od DisplayLink. DisplayLink čip umožňujúci pripojiť monitor cez USB, v tomto prípade Wireless USB, je používaný napríklad priamo vo viacerých monitoroch umožňujúcich pripojenie cez USB.

V prípade hubu od Kensingtonu sú podporované monitory so štandardným rozlíšením 1280 x 1024 alebo širokouhlé monitory do rozlíšenia 1680 x 1050. Ovládače sú zatiaľ k dispozícii len pre 32-bitovú verziu Windows XP a Visty.

Hub stojí na americkom trhu 230 dolárov, v prepočte 4 700 Sk, a predávať sa začne na konci augusta.

Žiadne komentáre: