štvrtok, augusta 14, 2008

Na Google Maps zdokumentované hasenie horiaceho domu

V pohľade Street View webovej služby Google Maps boli objavené tento týždeň ďalšie kontroverzné zábery, ktoré v tomto prípade zachytávajú horiaci dom a jeho hasenie.

Incident bol zachytený v meste Sherwood v americkom štáte Arkansas a hoci fotografie vytvorené z najbližšieho miesta k horiacemu domu už boli odstránené, všetky ostatné snímky v danom mestskom bloku v súčasnosti stále zachytávajú horiaci dom, jeho hasenie alebo aspoň dym.

Zábery, ktoré je možné nájsť tu, sa pridali k ďalším identifikovaným kontroverzným záberom, za ktoré je spoločnosť Google často kritizovaná najmä z dôvodu narušenia súkromia.

V reakcii na kritiku Street View spoločnosť Google u nových a postupne aj existujúcich záberov automaticky vyhľadáva ľudské tváre a aplikuje filtre rozmazania pre zachovanie súkromia osôb. Aj osoby je ale samozrejme naďalej možné často identifikovať nepriamo, podľa miesta, postavy, typu auta a ďalších indícií.

Výber ďalších záberov, ktoré sú často označované za kontroverzné a narúšajúce súkromie, priniesol v júni britský Telegraph.

Žiadne komentáre: