streda, augusta 13, 2008

Nvidia, najúspešnejšia firma roka 2007, v strate

Spoločnosť Nvidia, ktorú renomovaný magazín Forbes vyhlásil za najúspešnejšiu spoločnosť minulého roka, zaznamenala po dlhšom čase v štvrťročných finančných výsledkoch stratu.

Za druhý štvrťrok finančného roka 2009, ktorý v Nvidii skončil 27. júla 2008, zaznamenala spoločnosť stratu 120.9 milióna dolárov.

Veľkou mierou k tomu prispelo zaúčtovanie predpokladaných mimoriadnych nákladov vo výške 196 miliónov dolárov na riešenie avizovaných problémov s viacerými grafickými kartami pre notebooky.

Ako Nvidia a viacerí výrobcovia notebookov oznámili v predchádzajúcich týždňoch, materiál použitý v púzdre viacerých mobilných GPU má vady, ktoré sa môžu prejaviť najmä pri prudkých zmenách teplôt. Viacero výrobcov notebookov preto vydalo aktualizácie BIOS-u, ktoré zapínajú ventilátor postihnutých modelov notebookov častejšie.

Celkovo za prvý finančný polrok 2009 zaznamenala spoločnosť zisk 55.9 milióna dolárov, pred rokom to bolo 305 miliónov dolárov.

Nvidia v oznámení finančných výsledkov priznáva, že v druhom štvrťroku chybne nasadila príliš vysoké nekonkurencieschopné ceny a preto bola donútená ceny znižovať.

Žiadne komentáre: